Artikkelin tuottaminen täppärillä
Täppäri on siitä kätevä vekotin, että se kulkee mukana erittäin helposti. Tällöin täppäri onkin mitä mainioin väline bloggaamiseen tien päällä ja näin saat kirjoiteltua artikkeleita milloin vain ja missä vain – kunhan sinulla on yhteys verkkoon.
Itseasiassa et tarvitse yhteyttä verkkoon koko ajan sillä osa appseista osaa tallentaa ensin luonnoksen lokaalisti ja kun pääset verkkoon niin voit siitä julkaista sen. Näin voit kirjoitella artikkelin vaikka et olisikaan verkossa. Kerronkin tässä artikkelissa hieman siitä setistä miten itse olen kirjoitellut artikkeleita täppärilläni. Olen mm. pitänyt matkablogia pelkästään täppärillä ja näin saan matkalle hyvinkin kevyen setin mukaan.
Jos lähdetään purkamaan aluksi tuota minun settiä mikä minulle lähtee yleensä matkalle mukaan kun aikeissa on pitää blogia. Tietenkin itse iPad joka on minimivaatimuksena, sillä voit ottaa tarvittaessa kuvia tai siirtää esim. Dropboxin kautta kuvat siihen jos kännykällä otat kuvia. Mikäli lähdetään esim. matkablogia pitämään niin silloin tietysti mukaan lähtee kamera ja jotta kamerasta saisi kuvat iPadiin niin tuo näppärä muistikortinlukija setti iPadiin lähtee mukaan. Kirjoittamista helpottamaan mukaan lähtee vielä Applen oma langaton bluetooth näppäimistö. Tuolla setillä pärjäsin viime vuonna Kreikassa oikein mukavasti ja ajattelin pärjätä tänäkin vuonna!
Hieman ohjelmista jos vielä kerron niin tätä artikkelia kirjoitan WordPressin omalla iPad sovelluksella, mutta asennettuna on myös kaksi muuta sovellusta. Viime kesänä käytin Blogsy nimistä ohjelmaa ja lisävaihtoehtona minulla on vielä Posts niminen ohjelma asennettuna. Kuvat saa kamerasta suoraan galleriaan, mutta jos haluaa muokata kuvia niin Adoben Photoshop Express on iPadille ihan OK, mutta jos haluaa vielä kattavampaa niin Adope Photoshop Touch ajaa varmasti asiansa. Tuolla setillä kun on liikenteessä niin pärjää varmasti.
Tuo WordPressin ohjelma on välistä hieman kökkö ja sitä voisi kyllä parantaa vielä rutkasti ainakin kuvien käsittelyn suhteen. Se puoli onkin suhteellisen onnetonta vielä tässä editorissa.
Tuotin tämän artikkelin täysin käyttäen omaa iPadiä ja noita em. mainittuja lisävarusteita. En kokenut tätä ollenkaan huonona kombinaationa ja kun löydät sen sopivan editorisovelluksen itsellesi niin homma on kyllä kirjoittamista vaille valmis.
Onko teillä kokemuksia täppärillä bloggaamisesta? Mikäli on niin voitte jättää kokemuksenne alla olevaan kommenttiboxiin!
En viitsisi lähteä bloggailemaan millään koneella, jossa ei ole oikeaa näppäimistöä, tai edes sellaista missä fyysisesti näppäimistö on, mutta jossa näppäimistön layout on jotenkin kummallinen. Esimerkiksi kännykän näppäimistöllä pitkien viestien naputtelu on turhauttavan hidasta ja työlästä kun näppäimistön asettelu ei ole tyypillinen qwerty. Tablettitietokoneella sellaisen virtuaalinäppäimistön käyttäminen on työlästä ja hidasta ja siinä tulee herkästi virheitä jos ei silmä kovana tsekkaa mihin kohtaan ruutua sormensa tökkää. Tuollainen langaton Bluetooth-näppis voi olla ensiarvoisen tärkeä apuväline jos on tarkoitus kirjoitella pitempiä viestejä. :-)
Itseasiassa tuo iPadin näppäimistö on ihan ok jos vaakatasoon pistää ja koittaa kirjoittaa vähän kymmensormijärjestelmän tapaisesti.
Kännykällä pitempien viestien kirjoitus on vähän työlästä, mutta onnistuu kun jaksaa takoa ja kiroilla typojen kanssa :)
BT-näppis on kuitenkin loistava lisäväline kirjoittamiseen ja tuo Applen oma näppis on mitä mahtavin. Tietty Logitechilla ja muilla on kanssa vastaavia ja niilläkin tekstin tuotto onnistuu yhtälailla.
Kova hintahan noilla loppuunsa on jos ei satu ihan halvinta ottamaan – nekin varmaan ajaa asiansa.