> Älä hanki Saunalahden Mobiililaajakaista Tablet liittymää!

Älä hanki Saunalahden Mobiililaajakaista Tablet liittymää!

Marko

Olen tämän sivuston ylläpitäjä sekä pääasiallinen artikkeleiden kirjoittaja. Ylläpidän myös omaa MarkoKaartinen.net blogia. Työkseni teen omassa yrityksessäni räätälöityjä verkkosovelluksia.

You may also like...

17 Responses

 1. mrex sanoo:

  järjetön! johan yksin taustaliikennen ylittää tuon. sovelluskaupan päivitysten tarkastus ja se on siinä. tässä ollaan taas myymässä ihmisille liittymää, jolla rahastetaan. 50kt on vain nimellinen, koska se ylittyyy aina. Avaa selaimen hakuikkuna ja siinä se 50kt paukkuikin jo… siis pelkkä rahastus, jojon kuluttaja-asiamiehen pitäisi puuttua heti: harva ymmärtää mitä 50kt tarkoittaa, kuvittelevat ostavansa liittymän, josta ei maksa turhasta, mutta nimenomaan tässähän sitä maksaa. iyselläni on liittymä 512kbps, hinta 4.90e (tosin 0e, kun saan laajakaistan kylkiäisenä) ja se riittää siihen surffailuun jonka kodin ulkopuolella teen tabletilla. kotona surffaan wlanin kautta. 1megasen saisi alle kympillä, pari euroa lisää ja ollaan huippunopeuksissa tableteille. sen sijaan että maksat sen 12-15e kuussa 21megasesta, saat nyt pulittaa saunalahdelle 60e!!

  • Marko sanoo:

   Itseasiassa tuon hinta tippui 0,99 euroon per vuorokausi joten kuukaudessa se on nykyään noin 30 euroa, mikäli käytät joka päivä. Silti pääset halvemmalla jos otat esim. 12,9 maksavan 21 megaisen tai 9,9 maksavan megasen. Itse suosittelen hinnan perusteella tuota 21 megaista.

 2. Turre sanoo:

  Minusta ihan ok satunnaiseen käyttöön, kuten myös markkinointi kertoo. Itse olen suurimmaksi osaksi täppärin kanssa wlanin piirissä tai käytän iPhonea yhteyspisteenä. Tuo littyymä on hyvä sellaiseen käyttöön, jossa harvoin käytät täppäriä verkon ulkopuolella ja jos käytät, ymmärrätä laittaa 3G datan tietoisesti päälle. Itselläni tuollaisia tilanteita tulee ehkä muutaman kerran kuussa, jolloin tuo euron per käyttökerta on ihan ok.

 3. Jukka sanoo:

  Voiko käyttää puheluihin ilman pv maksua?

  • Marko sanoo:

   En usko, että onnistuu puheluiden soittaminen tuolla liittymällä. Tai voi onnistua mutta tulee varmaan jonkinlaista maksua.

 4. Kuppi-Juuso sanoo:

  Järki käteen ihmiset. Liittymä on tarkoitettu SATUNNAISEEN käyttöön. Edelleenkin tarjolla on kuukausimaksulliset liittymät. Tämä liittymä tarjoaa edullisemman vaihtoehdon osalle ihmisistä, eli kaukana rahastuksesta. Eiköhän jokainen kansakoulun käynyt suomalainen osaa laskea, paljonko euron päivä maksavan liittymän käyttäminen maksaa.

  • Marko sanoo:

   Vaikka onkin satunnaiseen niin täppäri voi huomaamatta nappasta tuon minimimäärän dataa. Tietty jos älyää itse pistää aina pois tuon päältä kun ei käytä niin sitten se ei voi imaista sitä dataa.

   Sanoisin, että silti jos 13 kertaa tulee kuussa käytettyä niin saa jo halvimman liittymän saunalahdelta. Ilmeisesti halvin on tällä hetkellä 12,9 euroa maksava.

 5. Mustikat sanoo:

  On muuten hyvä liittymä mökkikäyttöön. Lomakuukausi maksaa 31 euroa, mutta viikonloput tekee yhteensä 8 euro/kk (jos nyt kaikkina viikonlopuina ehtii edes mökillä käymäänkään). Kortti vain Mökillä halpaan älypuhelimeen, jossa on 3G ja wlan-jako. Tällaisella mökkinetillä voivat kaikki mökkiläiset (oma väki ja vieraat) surfata, hoitaa naamakirjaa ja mailata. Mökkinettiä hoitava puhelin kannattaa sunnuntai-iltana sammuttaa, samoin kuin vesihanatkin suljetaan, niin puhelin ei pääse latailemaan omiansa viikolla, kun ei kerran olla paikallakkaan.

  • Marko sanoo:

   Hyvä käyttötapa tälle liittymälle. Tällöin se tulee tosiaankin edullisemmaksi käyttää. Varsinkin kun mökillä nyt ei talvella tule niin käytyä kuin kesällä.
   Tässä vain pitää muistaa sulkea se puhelin juuri tuon takia ettei se lataile omiaan ja kerrytä tätä kautta laskua.

   Kiitos kommentistasi!

 6. Ari sanoo:

  Itse hommasin kyseisen liittymän juuri satunnaiseen tarpeeseen esim. Autolla liikkeessä ollessa ja kun ei ole verkkoa saatavilla muuten, eli meikäläiselle ehkä kymmenkunta kertaa vuodessa eli vuosilasku tuo kymppi, ei kannata ottaa jatkuvaa liittymää tuollaiseen satunnaiseen tarpeeseen Ja ei maksa mitään kun laittaa tabletista mobiilidata/pois

  • Marko sanoo:

   Juurikin näin, satunnaiseen käyttöön tämä on tarkoitettu ja pitää tosiaan tuo mobiilidata muistaa pistää pois – muuten voi tulla ikävä yllätys.

 7. Antti sanoo:

  Satunnaiseen käyttöön sopiva liittymä, kyllä mutta sinänsä turhake jos puhelimessa mahdollisuus jakaa kaistaa, sillä minulla toiminut erinomaisesti samoilla nopeuksilla. Tosin riippuu paljolti puhelimesta sillä vaikka kaistaa olisi niin ei huonolla puhelimella sitä voi käyttää, sillä eihän huonolla autollakaan päästä formula-auton nopeuksiin vaikka sen formularadalle veisit :)

 8. Paddy Mac Apple sanoo:

  Käytän iPadiani lähes yksinomaan wi-fin kautta, jolloin mobiilidata on päällä hyvin harvoin. Sellaiseen käyttöön liittymäni on oikein sopiva, ja varmasti sellaiseen myös suunniteltu.

 9. Tapsa sanoo:

  Mikä on tilanne saunalahden 4g tabletin kanssa nykyään?

  • Marko sanoo:

   Mikäli tarkoitat Saunalahden Mobiililaajakaista Tablet 4G liittymää (linkki). NIiin tässä uusimmat hintatiedot:

   Avausmaksu: 3,90 €
   Käyttömaksu, veloitetaan vain jos liittymää käytetään: 1,49 € / vrk

   Eli hinta on 50snt kalliimpi kuin tuo 3G versio tuosta. Maksiminopeus on 50 Mbit/s.

 10. hetula sanoo:

  Meille tarjottiin Saunalahdelta tuota tabletin omaa liittymää. Juurikin viime viikolla. Minulle tämä asiakaspalvelija kertoi että datan käyttökattoa ei ole ja maksu on 0,99€/kk?? Siis tuo 3G.

  • Marko sanoo:

   Datakattoa ei mainita ehdoissakaan, mutta tuo 50kt kun ylittyy niin veloitetaan se 0,99 euron päivämaksu. Eli maksat tuon kuukausimaksun 0,99 euroa ja siihen päälle niiltä päiviltä 0,99 euroa per käyttöpäivä. Eli jos käytät 15 päivänä tuota niin, että 50kt ylittyy niin maksat 0,99€ + 15×0,99€ = 15,8301€ kuussa. Tuo hinta riippuu siis täysin siitä monenako päivänä menee käyttösi yli tuon 50kt. Eli maksimissaan maksat 0,99€ + 31×0,99€ = 31,6701€

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *